10/18/2012

La serie de la teva vida - La serie de tu vida



Os dejo nota de prensa para la presentación de este libro... Os dejo la nota de prensa también traducida al castellano por si os interesara y no entendéis el catalán.


20 anys després de posar veu a Son Goku i Vegeta, protagonistes de la sèrie Bola de Drac, Marc Zanni i Joan Sanz han escrit un llibre titulat La sèrie de la teva vida, on es recopilen anècdotes i vivències relacionades amb el món del doblatge i el fenomen que es va generar a Catalunya al voltant d’aquesta sèrie des dels anys 90 fins l’actualitat.

La sèrie de la teva vida és un llibre pensat tant per aquells que van seguir Bola de Drac durant la seva primera emissió com pels pares que van veure com els seus fills veien la sèrie, així com també s’explica a les noves generacions com es va viure tot aquell procés tant dins com fora de la sala de doblatge. També vol ser un llibre de referència per tothom que vulgui conèixer una mica millor la professió del doblador, explicant detalls que sovint són desconeguts per la gent i alguns aspectes que s’han de tenir molt en compte per desenvolupar aquesta feina.

Amb serietat, proximitat i tocs d’humor, els autors recorden l’abans, el durant i el després d’estar davant del faristol doblant dos dels personatges de dibuixos animats més coneguts al món, valoren els aspectes lingüístics del doblatge, aclareixen alguns dubtes que reben per part dels fans i expliquen alguns secrets que fins ara no havien volgut confessar. Cada capítol es divideix amb una imatge que recorda a Son Goku i Vegeta per aconseguir que el lector relacioni les veus dels autors amb la dels personatges.

El text central del llibre és acompanyat d’un pròleg de Víctor Sarsal (periodista i editor del llibre), un epíleg de Raül Tidor (editor i director del Canal 3XL), un glossari i un recull d’anècdotes de col·laboradors de diferents edats, entre les quals podem trobar professors, tècnics, estudiants, el cantant del grup La Pegatina o el director del Saló del Manga de Barcelona, entre d’altres.

La missió final de La sèrie de la teva vida és aconseguir que el lector recordi moments clau de les seves pròpies experiències davant del televisor, descobreixi fins on va arribar el fenomen sociològic de Bola de Drac, ho passi bé llegint les vivències dels autors i la gent que els envoltava mentre desenvolupaven la seva feina, fent una especial menció a Vicenç Manel Domènech (director del doblatge de Bola de Drac Z i veu del personatge Follet Tortuga), i alhora aprengui com funciona el món del doblatge.

La presentació oficial del llibre es farà dijous dia 1 de novembre a les 18:30 al XVIII Saló del Manga de Barcelona, punt inicial d’una gira que s’allargarà fins l’abril del 2013 i que passarà per universitats, centres culturals, esdeveniments relacionats amb la cultura del manga i l’animació japonesa i biblioteques de Catalunya, País Valencià i Balears. L’itinerari s’anirà definint conforme es vagin tancant els acords pertinents, però es confirma que els autors visitaran com a mínim les quatre capitals catalanes i els majors centres de població per així poder fer una presentació del llibre i signar totes les còpies amb una dedicatòria personal.

El llibre consta de 280 pàgines, el seu format és 15x21, té portada i contraportada amb solapes, és autoeditat i inicialment es podrà adquirir en mà durant la gira i mitjançant el portal Amazon.

Adjuntem també quatre vídeos com a referència visual:
Espot oficial de l’inici de la gira:
Entrevista a Marc Zanni i Joan Sanz sobre el projecte, en dues parts:
Entrevista a Marc Zanni i Joan Sanz per TV3 sobre el doblatge de la sèrie:


També podeu seguir les novetats al voltant del llibre mitjançant la pàgina de Facebook http://www.facebook.com/pages/BRproject/428112603872224 o el nostre perfil de Twitter @Brproject_cat




20 años después de poner voz a Son Goku y Vegeta, protagonistas de la serie Dragon Ball, Marc Zanni y Joan Sanz han escrito un libro titulado La serie de tu vida, donde se recopilan anécdotas y vivencias relacionadas con el mundo del doblaje y el fenómeno que se generó en Cataluña en torno a esta serie desde los años 90 hasta la actualidad.


La serie de tu vida es un libro pensado tanto para aquellos que siguieron Dragon Ball durante su primera emisión como por los padres que vieron como sus hijos veían la serie, así como también se explica a las nuevas generaciones como se vivió todo ese proceso tanto dentro como fuera de la sala de doblaje. También quiere ser un libro de referencia para todos los que quieran conocer un poco mejor la profesión del doblador, explicando detalles que a menudo son desconocidos por la gente y algunos aspectos que deben tenerse muy en cuenta para desarrollar este trabajo.


Con seriedad, proximidad y toques de humor, los autores recuerdan el antes, el durante y el después de estar delante del atril doblando dos de los personajes de dibujos animados más conocidos en el mundo, valoran los aspectos lingüísticos del doblaje, aclaran algunas dudas que reciben por parte de los fans y explican algunos secretos que hasta ahora no habían querido confesar. Cada capítulo se divide con una imagen que recuerda a Son Goku y Vegeta para conseguir que el lector relacione las voces de los autores con la de los personajes.


El texto central del libro es acompañado de un prólogo de Víctor Sarsal (periodista y editor del libro), un epílogo de Raúl Tidor (editor y director del Canal 3XL), un glosario y una recopilación de anécdotas de colaboradores de diferentes edades, entre las que podemos encontrar profesores, técnicos, estudiantes, el cantante del grupo La Pegatina o el director del Salón del Manga de Barcelona, ​​entre otros.


La misión final de la serie de tu vida es conseguir que el lector recuerde momentos clave de sus propias experiencias frente al televisor, descubra hasta donde llegó el fenómeno sociológico de Dragon Ball, lo pase bien leyendo las vivencias de los autores y la gente que los rodeaba mientras desarrollaban su trabajo, haciendo una especial mención a Vicenç Manel Domènech (director del doblaje de Dragon Ball Z y voz del personaje Duende Tortuga), ya la vez aprenda cómo funciona el mundo del doblaje.


La presentación oficial del libro se hará el jueves día 1 de noviembre a las 18:30 en el XVIII Salón del Manga de Barcelona, ​​punto inicial una gira que se prolongará hasta abril de 2013 y que pasará por universidades, centros culturales, eventos relacionados con la cultura del manga y la animación japonesa y bibliotecas de Cataluña, País Valenciano y Baleares. El itinerario se irá definiendo conforme se vayan cerrando los acuerdos pertinentes, pero se confirma que los autores visitarán al menos las cuatro capitales catalanas y los mayores centros de población para así poder hacer una presentación del libro y firmar todas las copias con una dedicatoria personal.


El libro consta de 280 páginas, su formato es 15x21, tiene portada y contraportada con solapas, es autoeditado e inicialmente se podrá adquirir en mano durante la gira y mediante el portal Amazon.
 

No hay comentarios: